Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Kořeněná hovězí pečeně ze šálu Kořeněná hovězí pečeně ze šálu
800 g hovězího filetu, ½ bobkového listu, 1 lžička zeleného pepře, 1 lžička hořčice, 4 lžíce oleje, 4 rané cibulky, sůl, 1 lžíce másla, ⅛ litru masového vývaru, ⅛ litru červeného vína, 1 lžička solamylu

Kořeněné hovězí karbanátky
½ kg jemně mletého zadního hovězího (kýta, plec), 2 mrkve, 80 g krájených hub, velká cibule, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce rajčatového protlaku, rozšlehané vejce, 2 stroužky česneku, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky drceného koriandru, lžička chilli, sůl, pepř

Kotleta na parmský způsob
6 telecích kotlet s kostí, 100 g mozzarelly nakrájené na jemné plátky, 2 lžíce mouky, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, 100 g másla, sůl a pepř dle potřeby

Kotlety na smetaně se žampiony
8 vepřových kotlet po 70 g (o síle 1 cm bez kostí), 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, 300 g cibule, 250 g žampionů, 2 lžíce oleje, ⅛ litru masového vývaru, 140 g rajského protlaku, 1 lžíce kari, 40 g másla, 2 lžíce hladké mouky, ¼ litru smetany

Kotlety naší babičky
2 kotlety, 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, 50 g pokrmového tuku, ½ kg rajčat, 1 sáček mrazených kukuřičných zrn (300 g) nebo 1 konzerva kukuřičných zrn, 0,2 litru smetany

Kotlety s bramborovým salátem
1 kg brambor vařených ve slupce, 2 cibule, 5 lžic majonézy, 5 lžic jogurtu, 2 lžíce sekané petrželky, 2 lžíce krájeného kopru, sůl, černý pepř, 4 vepřové kotlety po 150 g, 1 lžíce sladké papriky, trochu hladké mouky, 4 lžíce oleje na opékání, 500 g salátové okurky

Kotlety s hořčičnou omáčkou
4 vepřové kotlety, 4 polévkové lžíce oleje, 4-6 cibulí, 1 červenou papriku, 1 stroužek česneku, sůl, pepř i[Na omáčku] 1 kelímek zakysané smetany, 1 lžíce ostré hořčice, sůl, pepř, petrželku

Kotlety s liškami
4 vepřové kotlety po 150 g, ½ lžičky pepře, 250 g lišek, 2 lžíce másla, sůl, 1 lžíce sojové omáčky, ⅛ litru smetany, petže l dle chuti

Kotlety se sýrem
4 vepřové kotlety, 4 silnější plátky sýra (primátor, moravský bochník, blaťácké zlato), 3 lžíce hladké mouky, 2 vejce, strouhanka na obalení, mletý pepř, mletá paprika, sůl, tuk na smažení

Kotlety se žampionovou omáčkou
4 vepřové kotlety po 150 g, ½ lžičky pepře, 590 ml konzerva žampionů, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, ½ lžičky masoxu, 4 lžíce madeiry, 200 ml smetany, 1 lžička soli, 4 svazečky petrželky

Kotlety v zelenině
450 g vepřové kotlety, 100 g hrášku, 1 stroužek česneku, paprika, solamy l, 250 ml smetany, 2 mrkve, 2 cibulky, sůl, pepř, olej na smažení, žlutá paprika

Kotlíkový guláš
½ kg hovězí kližky, ½ kg tučnějšího bůčku, ½ kg cibule, lžička tlučeného pepře, 2 dužnaté papriky, 2 feferonky, lžička drceného kmínu, lžička červené papriky, lžička majoránky, sůl, kostka slepičího vývaru, 5 oloupaných brambor, ořech sádla

Králičí ragú
králičí hřbet a běhy, 40 g slaniny, 200 g čerstvých hub, hořčice, 40 g másla, 1 dl bílého vína, ½ bílého jogurtu, 40 g polohrubé mouky, 20 g oleje, sůl, mletý pepř

Králík moderní hospodyně
1 králík, 100 g slaniny, 4 stroužky česneku, 2 větší cibule, sůl, ½ lžičky pepře, větší špetka ostré papriky nebo chilli koření, 1 lžíce octa, olej, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce sojové omáčky, olej

Králík na smetaně
králičí zadek (hřbet a kýty), 80 g slaniny, 3 lžíce másla, 1 cibule, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petrže l), několik kuliček pepře a nového koření, bobkový list, 1 lžíce hladké mouky, 3 dl smetany, sůl, 2 lžíce citrónové šťávy

Králík na víně I. Králík na víně I.
kýty a hřbet králíka, 50 g slaniny, 5 stroužků česneku, ½ lžičky kari koření, 1 cibule, 1 dl bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, sůl, tuk

Králík na víně II.
1 mladý králík, 4 lžíce másla, 3 lžíce oleje, 1 větší cibule, 2 dl vývaru z masoxu, 3 dl červeného vína, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička majoránky, sůl

Králík s vepřovými játry
1 králík, 80 g špeku, sůl, pepř, 50 g sádla, 2 cibule, 200 g vepřových jater, 16 stroužků česneku, 1 citron, 2 polévkové lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce hladké mouky

Kreolské maso
2 lžíce másla, 2 cibule, 500 g mletého masa, sůl, mletý pepř, špetka nového koření, špetka hřebíčku, 3 kapky tabaska, špetka citrónové kůry, 2 zelené papriky, 1 dl vývaru

Krevety v thajské omáčce
500 g nevařených krevet, 3 lžíce rostlinného oleje, šťáva z 1 cintronu, hrst nadrobno nasekaného čerstvého koriandru, 4 lžíce vinného octa, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce cukru, 2 stroužky česneku, 2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru, špetka chilli

Krokety z kapra
400 g vařeného kapra, 50 g másla, 40 g hladké mouky, 200 ml mléka, sůl, pepř, 2 vejce, 50 g žampionů, 50 g strouhanky, dále 1 vejce, mléko, hladká mouka a strouhanka na obalování, 100 g oleje

Kroupová jelita
500 g tučnějšího vepřového masa, 50 g uvařených krup, 150 ml vepřové krve, mletý pepř, nové koření, kmín, majoránka, sůl, vepřová střeva, masový vývar

Krůta na pomerančích
400 g krůtího masa, 400 g vařené rýže, 300 g růžiček brokolice, 1 větší pomeranč, 3 dcl pomerančové šťávy, 1 cibule, olivový olej, 1 bobkový list, sůl, pepř, hrst lístků čerstvé bazalky

Krůta na smetaně se žampióny
4 porce krůty, 100 g másla, 1 cibule, 2 dl smetany, 1 lžička hladké mouky, 1 lžička rajčatového protlaku nebo kečupu, 100 g žampiónů, mletý pepř, sůl

Krůta na žampionech
½ krůty, 150 g másla, 250 g žampionů, 50 g šunky, 1 lžíce hladké mouky, ¼ litru mléka, 100 g strouhaného sýra, sůl, pepř, vývar z drůbků, 50 g slaniny