Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Kapr smažený v žampionovém těstíčku
600 g kapra, sůl, pepř, 2 vejce, 50 ml bílého vína, 100 g žampionů, 60 g hrubé mouky, 150 g oleje

Kapr smažený ve vinném těstíčku
600 g kapra, sůl, 2 vejce, 50 ml bílého vína, 40 g hrubé a 40 g mouky hladké, 150 g oleje

Kapr v koprové omáčce
600 g kapra, sůl, hladká mouka, 60 g oleje i[Omáčka]: 20 g másla, 20 g hladké mouky, 200 ml vývaru, sekaný kopr, 20 ml octa, sůl, 20 g cukru, 100 ml sladké smetany, 1 žloutek

Kapr v leču
600 g kapra, sůl, 1 cibule, 50 g sádla, mletá paprika, 350 g sterilovaného leča bez uzeniny

Kapr v mandlích
600 g kapra, sůl, 30 g másla, 2 žloutky, 120 g oleje, 50 g mandlí (nebo 30 g mandlí a 30 g strouhanky z dietních sucharů)

Kapr v rosolu
4 porce ryby, 1 malá sklenice míchané sterilované zeleniny, 1 citron, sůl, pepř, petrželka, 1 sáček želatiny

Kapr v rýži
600 g kapra, 250 g cibule, 2 zelené papriky, 100 g oleje, 120 g rýže, sůl, pepř, paprika, petrželka, 200 ml zakysané smetany

Kapr v těstíčku se sýrem
600 g kapra, sůl, pepř, 1 vejce, 80 ml mléka, 30 g hladké mouky, 60 g tvrdého sýra, 120 g oleje, případně 80 g slaniny

Kapr v žampionové omáčce
600 g kapra, citronová šťáva, sůl, pepř, 30 g oleje, 15 g másla, 50 g tvrdého sýra i[Omáčka]: 15 g hladké mouky, 120 ml smetany ke šlehání, 15 g másla, 100 g sterilovaných žampionů, 1 žloutek, citronová šťáva

Kapr v županu
600 g kapra, sůl, 100 g hladké mouky, 160 g oeje, 2 bílky

Kapr zapečený s houbami
600 g kapra, 150 g žampionů nebo jiných hub, 200 g sterilovaných zelených fazolek, 80 g květáku, 60 g oleje, sůl, bílý pepř, 30 g másla, 1 žloutek, citronová šťáva, petrželka

Kapr zapečený se smetanou a koprem
600 g kapra, sůl, pepř, 50 g másla, 20 g kopru, 40 g tvrdého sýra (ementá l), ¼ l zakysané smetany

Kapr zapečený se sýrem
600 g kapra, sůl, 60 g másla, 100 g strouhanky z dietních sucharů, 60 g oleje, 80 g tvrdého sýra

Kapr zapečený v sýrovém těstíčku
600 g kapra, citronová šťáva, petrželka, sůl, pepř, 60 g oleje, 30 g másla, 4 vejce, 100 ml smetany, 80 g tvrdého sýra

Karbanátky z Podunajských Biskupic
600 g kapra, 30 g oleje, 60 g krupice, 2 vejce, 100 g strouhanky z dietních sucharů, pepř, muškátový květ, sůl, 120 g oleje

Karbanátky po italsku
250 g mletého hovězího, 1 vejce, 50 g strouhanky, 50 g strouhaného sýra, 1 stroužek česneku, ½ lžičky sošené petrželky, 1 lžička koření do mletých mas, 240 g sterilovaných rajčat ve vlastní šťávě, sůl, mletý černý pepř

Karbanátky ve smetanové omáčce Karbanátky ve smetanové omáčce
400 g mletého hovězího masa, ⅛ litru smetany, 1 lžíce sekané petrželky, 4 lžíce strouhanky, sůl, bílý pepř i[Na omáčku]: 1 lžíce hladké mouky, ¼ litru kyselé smetany, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce sekané petrželky

Karbanátky z lososa
1 plechovka lososa (ideálně v krémové omáčce), 1 vejce, 2 jarní cibulky, strouhanka, sůl, pepř, rostlinný olej na smažení

Kari z mletého masa
100 g másla, 2 lžíce mandlí, 1 lžíce rozinek, 1 lžíce pokrájených sušených meruněk, 2 stroužky česneku, 2 cibule, 1 lžíce zázvoru, 1 lžíce kari, 750 g mletého masa, sůl, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce jogurtu

Karpatské ragú
600 g kapra, 5 stroužků česneku, 5 g papriky, 12 g zázvoru, sůl, 60 g oleje, 50 g másla

Klobásy zapečené se zelím
400 g klobás, 600 g kysaného nebo sterilovaného zelí, 1 cibule, 2 lžíce sádla nebo oleje, 2 dl smetany, 1 lžička mleté papriky

Klopsy na jablkách, mandlích a rozinkách
400 g mletého masa, 1 žemle máčená v mléce, 1 vejce, 50 g šunky, sůl, mletý pepř, máslo, 30 g cukru, 4 jablka, citrónová kůra i šťáva, 1 lžíce mandlí, 1 lžíce rozinek, 1 lžíce rumu

Klopsy po znojemsku
500 g mletého masa, 2 cibule, 1 žemle, 1 vejce, sůl, mletý pepř, máslo, 2 lžíce mouky, vývar, 1 dl šlehačky, 3 sterilované okurky, ½ lžičky worcesterské omáčky

Klopsy s houbovou smetanovou omáčkou
500 g mletého masa, sůl, mletý pepř, petrželka, 2 lžíce mouky, 3 lžíce másla, 1 cibule, 200 g čerstvých hub, 1 stroužek česneku, kari, ½ polévkové kostky, ½ l šlehačky, 1 lžička mouky, citrón

Knedlíčky z mletého masa se zeleninou Knedlíčky z mletého masa se zeleninou
150 g mletého masa, 1 vejce, ¼ lžičky soli, 2 lžíce cibulových kostiček, 4 lžíce pšeničných otrub, 1 lžíce oleje, pepř i[Do zeleniny]: 2 cibule, 2 lžíce másla, 1 malá konzerva rajčat, 150 g zmrazeného hrášku, 2 lžíce petrželky, špetka majoránky