Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Kapr pečený se sardelovým máslem
600 g kapra, 4 sardele nebo sardelová pasta, 50 g másla, citron, sůl, hladká mouka, 100 g másla, případně 120 ml zakysané smetany

Kapr pečený v těstíčku
600 g kapra, sůl, 120 g másla, ½ l mléka, 3 žloutky, 250 g hrubé mouky

Kapr po cikánsku
600 g kapra, 50 g slaniny bez kůže, 1 cibule, 100 g žampionů, 100 g šunky, 50 g sterilovaných okurek, 30 g rajčatového protlaku, 100 ml červeného vína, 50 g másla, pepř, sůl, 50 g oleje

Kapr po čínsku
800 g kapra, sůl, 2 g celého zázvoru, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 150 g oleje, 30 ml sojové omáčky, 20 g škrobové moučky

Kapr po ďábelsku
800 g kapra, sůl, hladká mouka, 40 g hořčice, 60 g oleje, pepř, citronová šťáva, strouhanka

Kapr po kavkazsku
800 g kapra, sůl, 4 stroužky česneku, paprika, 50 g oleje, citronová šťáva

Kapr po mlynářsku
600 g kapra, sůl, hladká mouka, citron, 50 g oleje, 30 g másla, worcesterová omáčka, citronová šťáva

Kapr po moskevsku
600 g kapra, sůl, citrón, 70 g oleje, 180 g majonézy, 10 g cukru, 50 ml sladké smetany, 50 ml worcesterové omáčky, 30 g kaviáru

Kapr po námořnicku
600 g kapra, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 bobkový list, tymián, 3 zrnka celého pepře, 20 g kaparů, 100 ml bílého vína, 100 ml rybího vývaru, 20 g hořčice, 20 g mouky, 30 g másla, sůl

Kapr po plzeňsku
600 g kapra, sůl, citronová šťáva, 100 g slaniny, 60 g oleje, 1 cibule, bobkový list, celý pepř, 400 ml světlého piva, 60 g perníku, 30 g másla, 30 g mandlí

Kapr po židovsku
800 g kapra, sůl, 50 ml octa, 2 velké cibule, 30 g másla, 120 ml piva, 4 hřebíčky, 4 zrnka pepře, 50 g rozinek, citronová kůra

Kapr podle Petra Voka
800 g kapra, 120 g slaniny bez kůže, sůl, 2 stroužky česneku, paprika, 60 g oleje, rybí vývar

Kapr s houbami
600 g kapra, 100 g másla, 100 ml bílého vína, 200 g čerstvých hub, 1 cibule, petrželka, pepř, sůl, hladká mouka, 100 ml smetany ke šlehání

Kapr s křenem
600 g kapra, 50 ml octa, 2 zrnka pepře, 1 zrnko nového koření, kousek bobkového listu, plátek cibule, 10 g mrkve, 10 g petržele, dále ½ cibule osmažené na másle, petrželka, strouhaný křen, sůl

Kapr s octovou omáčkou
800 g kapra, sůl, 100 g oleje, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 3 chilli papričky, 1 bobkový list, kostka cukru, 30 ml octa

Kapr s okurkovou omáčkou
600 g kapra, 30 g másla, 20 g hladké mouky, 300 ml smetany, citronová šťáva, pepř, sůl, 1 sladkokyselá okurka, sekaný kopr

Kapr s ořechovou omáčkou
800 g kapra, 50 g mrkve, 30 g petržele, 3 cibule, sůl, 4 zrnka pepře, 1 bobkový list, 10 ml octa, kopr nebo petrželka i[Omáčka]: 50 g střídy z veky, 20 kusů vlašských ořechů, 6 stroužků česneku, olej, sůl, citron

Kapr s paprikami a rajčaty
600 g kapra, 30 g oleje, 1 cibule, 400 g paprik, 400 g rajčat, 1 stroužek česneku, pepř, sůl

Kapr se salátem Kapr se salátem
1 naporcovaný kapr, 2 citrony, trojobal(hladká mouka, 2 vejce, a lžíce mléka, strouhanka), olej nebo sádlo na smažení i[Bramborový salát]: 1 kg brambor, 1 cibule, 2 mrkve, 2 petržele, ½ celeru, 4 sterilované okurky, 2 vejce vařené natvrdo, 200 g šunkového salámu (není nutný), ½ lžičky glutasolu, ½ lžičky pepře, 1 lžíce hořčice, 200 g majolky, šťáva z 1 citronu, sůl

Kapr se slaninou
800 g kapra, sůl, 100 g slaniny, 1 cibule, sladká paprika, 30 g másla, 30 g hladké mouky, ¼ l sladké smetany

Kapr se smetanou a hřiby
600 g kapra, sůl, pepř, 60 g másla, bobkový list, 1 malá cibule, ¼ l zakysané smetany, 100 g hřibů v kyselém nálevu

Kapr se smetanou a jablky
600 g kapra, sůl, citron, 100 ml smetany ke šlehání, 2 jablka, křen nebo pažitka

Kapr se šunkou
800 g kapra, sůl, paprika, citron, 50 g paprikové slaniny, 100 g šunky, 40 g másla, 50 g oleje, 2 malé cibule, 3 papriky, 3 rajčata, 150 g hrášku

Kapr se zeleninou
600 g kapra, sůl, kari koření, hladá mouka, 150 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 40 g oleje, 10 g cukru, 20 g rostlinného másla, 1 citron, petrželka

Kapr smažený v pivním těstíčku
800 g kapra, 2 vejce, 170 g oleje, 100 g hladké mouky, 100 ml piva, sůl