Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Kachna s pikantní omáčkou
kachna, 200 g cibule, 50 g rajčatového protlaku, 20 g hladké mouky, sůl, pepř, paprika, česnek, bobkový list

Kachní prsa na fenyklu s krustou z polenty a sklovitými cibulkami
4 ks kachních prsou, 200 g kukuřičné mouky, 1 litr vody, 12 cibulek, 1 dcl octa balsamico, 100 g másla, 30 g cukru, 100 g kopru, 2 dcl panenského olivového oleje, 20 g mouky 00, 10 g zrnek fenyklu, 1 dcl červeného vína, 1 pomeranč, 300 g šťávy z masa, sůl, pepř

Kachní stehna plněná mandlovou směsí
4 větší kachní stehna, 80 g rozinek, 3 žemple, 2 vejce, 200 ml mléka, 1 jablko, 100 g mandlových lupínků, sůl, pepř, strouhanka podle potřeby, máslo na vymazání, hladká mouka, voda nebo vývar

Kalamáry
600 g kalamárů, 100 g parmské šunky, 100 g sýru Scamorza, 1 dl bílého vína, 1 dl olivového oleje extra vergine, sůl, pepř

Kančí guláš se smetanovou omáčkou Kančí guláš se smetanovou omáčkou
750 g kančí kýty, 3 jalovcové bobule, 3 zrnka nového koření, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, ⅛ litru červeného vína, 1 lžíce hladké mouky, 100 g prorostlé slaniny, ¼ lžičky pálivé papriky, ½ lžičky soli, ⅛ litru masového vývaru, ¼ litru kysané smetany, pepř

Kapr dušený na pivě
800 g kapra, 80 g slaniny, 2 menší cibule, 100 g kořenové zeleniny, 400 ml světlého piva, 30 g perníku, citronová šťáva, sůl, 50 g másla

Kapr na cibuli po ukrajinsku
800 g kapra, sůl, hladká mouka, 80 g oleje, 1 cibule, 30 g másla, 3 hřebíčky, 3 zrnka nového koření, 3 zrnka celého pepře, 2 bobkové listy, 1 feferonka, 20 g cukru, 20 ml octa, petrželka

Kapr na česneku
600 g kapra, sůl, pepř, 60 g oleje, 50 g česneku, 50 g másla

Kapr na kari s rýží ze Srí LAnky
800 g kapra, sůl, kari koření, 1 cibule, 100 g másla, 100 ml bujónu, 140 ml smetany, 20 g mouky i[Rýže]: 60 g dušené rýže, 100 g oleje, kari koření, pepř, 1 cibule, 3 banány nebo broskve, 3 rajčata, 1 paprika, 100 g slaných burských oříšků, 40 g rozinek

Kapr na kmíně
600 g kapra, sůl, kmín, hladká mouka, 50 g sádla, 30 g másla

Kapr na modro
4 porce kapra, sůl, 50 ml octa, 1 cibule, 2 mrkve, ½ celeru, 1 petrže l, citron, 15 zrnek černého pepře, 5 zrnek nového koření, bobkový list, tymián, 100 g másla

Kapr na rácký způsob
800 g kapra, 50 g slaniny, 1 mrkev, sůl, sladká paprika, 2 rajčata, 1 menší cibule, 120 g másla, 150 ml zakysané smetany

Kapr na rajčatech
800 g kapra, 200 ml kysané smetany, 150 g prolisovaných rajčat, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, petrželka, citron, cukr, sladká paprika, pepř, sůl

Kapr na slanině
600 g kapra, 80 g slaniny, 1 malá cibule, mletá paprika, sůl

Kapr na víně
½ kapra, 1 citron, 100 g másla, sůl, 200 g očištěných žampionů, 150 ml bílého vína, drcený pepř i[Na salát]: 6 vařených brambor, 1 červená cibule, 2 jarní cibulky, sůl, pepř, 1 lžíce octa, šťáva z ½ citronu, 2 lžíce oleje

Kapr na zelenině I.
1 větší půlka kapra, sáček zamrazené kořenové zeleniny (pod svíčkovou), 1 velká cibule, 150 g slaniny, 100 g žampionů, olej, máslo, sůl, drcený kmín

Kapr na zelenině II.
800 g kapra, sůl, 2 papriky, 1 cibule, 3 rajčata, 30 g slaniny, 8 g hladké mouky, 4 g papriky, 100 ml smetany, 60 g másla

Kapr na zelenině s parmezánem
4 porce kapra, 250 g mrkve, 200 g celeru, 150 g žampionů, 2 lžíce parmezánu, citronová šťáva, sůl, pepř, kmín, máslo (olej)

Kapr načerno
5 větších porcí kapra, 250 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 5 lžic oleje, 1 bobkový list, po 5 zrnkách pepře a nového koření, 2 hřebíčky, ½ lžičky skořice, 2 dl červeného vína, 2 lžíve rozinek, 2-3 lžíce nastrouhaného perníku, 1 lžíce rybízové nebo švestkové marmelády, hrst nasekaných mandlí, sůl, cukr

Kapr načerno II.
600 g kapra, 60 g kořenové zeleniny, 20 ml octa, 1 menší cibule, divoké koření (celý pepř, nové koření a bobkový list), tymián, 1 citron, sůl, 12 g strouhaného perníku, 20 g cukru, 20 g švestkových povide l, 20 ml červeného vína, 15 g rozinek, 10 g mandlí, 20 g sušených švestek, 60 g másla

Kapr namodro II.
600 g kapra, 30 ml octa, 60 g kořenové zeleniny, 15 g cibule, divoké koření, 60 g másla

Kapr namodro v aspiku Kapr namodro v aspiku
5 porcí kapra, 3 lžíce nastrouhané kořenové zeleniny, 1 malá cibule, 7½ dl vody, 5 lžic 8% octa, 1 bobkový list, po 5 zrnkách pepře a nového koření, ½ lžičky tymiánu, sůl, rohlík, citron, pažitka nebo zelená petržel i[Aspik]: 2½ dl procezeného vývaru, 2½ dl vody na želatinu, 3 lžíce želatiny (50 g)

Kapr pečený na houbách
800 g kapra, sůl, 50 g oleje, 1 cibule, 300 g hub ve sladkokyselém nálevu, citron, 2 vejce natrvrdo, pažitka

Kapr pečený na šalvěji
1 kapr (1200 g), 120 g másla, sůl, pepř, nadrobno nakrájené lístky šalvěje, 150 ml rybího vývaru, ¼ l sladké smetany

Kapr pečený po francouzsku
800 g kapra, sůl, citron, 50 g másla, 1 vejce natvrdo, petrželka