Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Chalupářský pekáček
1 kg vepřové plece nebo libového bůčku, 2 lžíce sádla nebo oleje, 2 špekáčky, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 menší cuketa, 2 papriky, 4 rajčata, 1 lžíce grilovacího koření, 1 lžička drceného kmínu, sůl, 100 g strouhaného tvrdého sýra

Chatařská sekaná
500 g mletého masa (hovězí a vepřové), sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 1 cibule, ½ lžičky drceného kmínu, 2 housky, šálek mléka, 2 vejce, 1 lžíce hladké mouky, strouhanka i[Náplň]: 100 g měkkého salámu (na kolečka), 100 g žampionů, 2 vejce, sůl, kmín, olej nebo sádlo

Chilli con carne
¾ kg hovězího mletého masa, 500 g fazolí, 50 g slaniny, 4 rajčata, cibule, palička česneku, 2 chilli papričky, lžička kmínu, sůl

Indický pilaf (puláo)
300 g mletého masa, 3 cibule, 4 lžíce oleje, 1 lžička kari, ½ lžičky skořice, sůl, 300 g rýže, vývar, 4 vejce vařená natvrdo

Interkapr
1 kg kapra, sůl, 100 g másla, 3 vejce, 3 žloutky, 300 ml šlehačky, 4 g pepře, 10 g cukru, 5 g hořčice, citronová šťáva

Italské bylinkové kuře
4 plátky kuřecích prsíček, 150 g mozzarelly, 4 mladé cukety, 4 větší rajčata, sůl, pepř, olivový olej, větší hrst lístků čerstvého oregana

Italský guláš
¾ kg hovězí plece, 2 dužnaté papriky, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, 2 velké cibule, ořech másla, lžička olivového oleje, lžíce rajského protlaku, 10 dkg makarónů, 5 dkg parmezánu, sůl, pepř, ¼ l bílého suchého vína

Jarní závitky
100 g rýže, 50 g krůtí prsa, 50 g řapíkatý celer, 50 g pórek, 50 g mrkev, 50 g houby (shitake, žampiony, hlíva), rýžový papír, sůl, pepř, žluté kari, 1 stroužek česnek, olivový olej, 100 ml bílé víno

Játra po milánsku
5 polévkových lžic olivového oleje, 400 g kuřecích jater, mouka, 2 lžičky nasekaného tymiánu, 4 lžíce suchého bílého vína, 1 cibule sůl, pepř

Játra se slaninou
500 g vepřových nebo telecích jater, pepř, hladká mouka na obalení, olej i[Na omáčku]: 1 lžíce hladké mouky, ½ lžičky worcesterové omáčky, 1 lžička citronové šťávy, slanina, sůl

Jehněčí hřbet s bylinkami Jehněčí hřbet s bylinkami
1,2 kg jehněčího hřbetu, 4 stoužky česneku, 1 lžička soli, trochu pepře, 1 lžička tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička sladké papriky, 4 lžíce oleje, ¼ litru masového vývaru, 500 g cibule, ⅛ litru zakysané smetany

Jehněčí kotletky v kožíšku
1 kg jehněčích kotletek, sůl, pepř, olej i[Na obalení]: 3 vejce, hladká mouka, 3 lžíce mléka, 1 lžička italského nebo provensálského koření (nebo po špetce tymiánu, bazalky, oregana, petrželky, libečku a majoránky), 3 lžíce strouhaných vlaškých ořechů, hrubá strouhanka, tuk na smažení

Jehněčí kýta plněná listovým špenátem a kousky česneku
1,2 kg jehněčí kýty bez kosti, sůl, 50 g česneku, 250 g listového špenátu, pepř

Jehněčí kýta s rozmarýnem Jehněčí kýta s rozmarýnem
1½ kg jehněčí kýty, ½ lžičky tymiánu, ½ lžičky rozmarýnu, 1 lžička soli, pepř, 1 lžička hořčice, 4 lžíce oleje, ¼ litru červeného vína, 250 g rajčat, 100 g cibule, 4 lžíce kysané smetany, 1 lžička solamylu

Jehněčí kýta špikovaná anglickou slaninou a stroužky česneku
1,2 kg jehněčí kýty bez kosti, 200 g anglické slaniny, 1 palička česneku, sůl, pepř

Jehněčí maso na víně
600 g jehněčího masa, 6 lžíc oleje, 40 g másla, 300 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 5 kuliček pepře a nového koření, 1 bobkový list, 1 lžíce octa, 2 dl červeného vína, mouka na zaprášení, voda na podlití, sůl

Jehněčí na bylinkách Jehněčí na bylinkách
2 lžíce olivového oleje, 1 nakrájená malá cibule, 3 prolisované stroužky česneku, jehněčí kýta (asi 1½ kg, vykostěná, zavinutá a svázaná), 1 lžička čili koření, 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 2 nakrájené středně velké červené papriky, 1 hrnek suchém bílého vína, 2 hrnky kuřecího vývaru, ¼ hrnku snítek rozmarýny, ¼ hrnku nakrájené máty

Jehněčí na zelenině
600 g jehněčího masa (nejlépe z kýty), po 1 lžičce nasekaného čerstvého tymiánu a rozmarýnu, 1/5 sklenky citronové šťávy, 8 lžic oleje, 1 paprika, 1 malá cuketa, 1 lilek, 1 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, ¾ sklenky vývaru (může být i z kostky), pů l hrnku (100 g) zakysané smetany, 3 lžičky vinného octa, případně octa balzamikového, sůl, mletý černý pepř, cukr podle chuti

Jehněčí rolka se smetanovou omáčkou Jehněčí rolka se smetanovou omáčkou
800 g jehněčí kýty nebo plece, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, 2 lžíce plnotučné hořčice, ¼ lžičky kari, ¼ litru masového vývaru, ¼ litru bílého vína, 1 cibule, 1 stroužek česneku, svazek zeleniny do polévky, ¼ litru zakysané smetany, 1 lžíce Solamylu

Jehněčí soté na tymiánu s kuskusem a pečenou paprikou
1½ kg jehněčí plece, sůl, pepř, tymián, olivový olej, 3 velké cibule, 1 lžíce dijonské hořčice, 200 ml červeného vína, 4 červené papriky (nejlépe kapie), 1 lžíce balsamikového octa, sůl, 4 stroužky česneku, 2 šálky kuskusu, 1 lžíce másla

Jelení guláš se švestkami a ořechy Jelení guláš se švestkami a ořechy
800 g jelení kýty bez kosti, 10 zrnek černého pepře, 2 hřebíčky, 3 bobule jalovce, 1 malý bobkový list, ⅜ litru červeného vína, 150 g vypeckovaných sušených švestek, ⅛ litru portského, 12 vypeckovaných sušených švestek, 200 g cibule, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, sůl, cayenský pepř, 50 g vlašských ořechů, ¼ litru kysané smetany

Jelení ragú na červeném víně Jelení ragú na červeném víně
800 g jeleního plecka bez kostí, ½ lžičky pepře, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, 150 g cibule, ⅜ litru červeného vína, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 6 celých pepřů, 150 g zakysané smetany, 1 lžička sladké papriky, sůl, pepř

Kachna dušená v zelí
1 kachna, 1 láhev kysaného nebo sterilovaného zelí, 2 dl bílého vína, 1-2 cibule, kmín, sůl

Kachna na česneku s rýží
1 malá kachna, 1 palička česneku (nebo česneková pasta), sůl, drcený kmín, 1 cibule, 250 g rýže, 1 větší konzerva sterilovaného hrášku

Kachna s meruňkovou náplní Kachna s meruňkovou náplní
1 kachna (přibližně 1½ kg), sůl, bílý pepř, 1 houska, ⅛ litru mléka, 250 g sušených meruněk, 1 vejce, trochu skořice, ¼ litru vývaru, 2 lžičky solamylu, 1 lžíce sekaných mandlí