Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Hovězí kuličky s parmazánem
600 g hovězí hrudí nebo hovězí přední, 2 lžíce parmazán, 1-2 stroužky česneku, 1/2 cibule, sůl, pepř, 1 ks vejce, strouhanka

Hovězí maso s fazolkami
600 g zadního hovězího masa, 4 lžíce oleje, 2 cibule, sůl, 500 g fazolek (mohou být i sterilované), petrželka, 2 lžíce kopru (čerstvého, sterilovaného nebo sušeného), voda na zalití

Hovězí maso s křenovou omáčkou
500 g hovězího masa, 1 cibule, sůl, pepř i[Omáčka]: ¾ litru mléka, sůl, 1 lžíce másla, 1 lžička nastrouhaných mandlí, 1 lžíce hladké mouky, šálek sladké smetany, 1-2 lžíce jemně nastrouhaného křenu, 1 lžička cukru

Hovězí maso v jemné omáčce
¾ kg zadního hovězího masa, sůl, 2 lžíce rajčatového protlaku, kousek mrkve a brokolice, 2 lžíce hrášku, 1 dcl smetany ke šlehání, lžíce hladké mouky, citronová šťáva, špetka cukru

Hovězí miroton
¼ kg vařeného hovězího zadního, 4 velké cibule, 1 dcl octa, 3 dcl hovězího vývaru, 3 lžíce oleje, 3 na kolečka pokrájené sterilované okurky, sůl, pepř

Hovězí na houbách
1 kg zadního hovězího masa, 50 g slaniny, 3 lžíce sádla nebo oleje, 1 cibule, ½ sáčku zmrazené kořenové zeleniny (mrkev, celer, petrže l), 1 lžíce másla, ½ lžičky pepře, 1 lžička nového koření, 1 bobkový list, 1 lžíce octa, miska nakrájených čerstvých hub, citron, ¼ l smetany, 2 lžíce hladké mouky, sůl

Hovězí na niti
¾ kg hovězí svíčkové, cibule, 2 hřebíčky, mrkev, pórek, řapík celeru, snítka tymiánu, snítka saturejky, bobkový list, ½ lžičky celých zrnek pepře, mořská sůl, pepř, lžička hořčice, malé okurky ze sladkokyselého nálevu

Hovězí pečeně na houbách
¾ kg hovězího masa (kýta, plec), 500 g hřibů nebo žampionů, 150 g slaniny, 150 g másla, 100 g cibule, vývar, mouka, kmín, sůl

Hovězí pečeně na zázvoru
¾ kg zadního hovězího (svíčková, roštěnec, květový šá l), 150 g anglické slaniny nebo paprikového bůčku v celku, 3 lžičky zázvoru, 3 lžičky soli, 3 špetky mletého pepře, 50 g másla, vývar z kostky

Hovězí pečeně s paštikou z husích jater Hovězí pečeně s paštikou z husích jater
1 kg zadního hovězího, 100 g žampionů, 2 cibule, 1 lžíce sekané petrželky, 2 lžíce másla, 150 g paštiky z husích jater, 6 lžic oleje, 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, ¼ litru šťávy z pečeně, ¼ litru smetany, ½ lžičky citronové šťávy, 1 lžička škrobu

Hovězí plátky nadivoko
¾ kg hovězího masa (plec, falešná svíčková, kližka), 60 g slaniny (anglické, paprikového boku), 2 větší cibule, střední mrkev, menší celer, sůl, mletý pepř, lžička kremžské hořčice, 2 bobkové listy, 2 kuličky jalovce, lžíce rybízové zavařeniny, 1 dcl červeného vína, 8 lžic zakysané smetany, olej, lžíce hladké mouky

Hovězí plátky s jablky a petrželkou
4 hovězí plátky, 2 cibule, 50 g anglické slaniny, pepř, 1 lžička cukru, 3 lžíce bílého vína, 4 jablka, 4 stroužky česneku, petrželka, sůl, citronová šťáva, olej

Hovězí s rajskou omáčkou
400 g vařeného hovězího z polévky (hrudí, pupek) i[Na omáčku]: 2 cibule, 3 loupaná rajská jablka, malý rajský protlak, 3 kuličky tlučeného černého pepře, 2 bobkové listy, 2 kuličky drceného nového koření, špetka tymiánu, lžička nasekané petrželky, citronová šťáva, cukr, sůl, ořech másla, lžička olivového oleje, 2 a ½ lžíce polohrubé mouky

Hovězí sekaný biftek Hovězí sekaný biftek
1 houska, 200 g cibule, 1 lžíce másla, 500 g mletého hovězího masa, 1 vejce, 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, 4 lžíce oleje na pečení

Hovězí steak na pepřové směsi s listovým špenátem
150-200 g steak, 25 ml rozpuštěného másla, sůl, 25 g najemno nakrájené šalotky, 0,2 ml brandy, 5-10 g nahrubo rozemleté směsi barevného pepře (červený, zelený, černý), 5 g najemno nakrájeného česneku, čerstvý tymián (může být i sušený), 15 ml smetany na vaření, 160 g listového špenátu

Hovězí svíčková pečeně Wellington Hovězí svíčková pečeně Wellington
750 g svíčkové, 5 lžic oleje, 1 houska, 1 cibule, 2 lžíce másla, 350 g mletého telecího, 2 vejce + 1 žloutek, 3 lžíce smetany, sůl, bílý pepř, sladká paprika, 300 g lístkového těsta

Hovězí svíčková s mangem a řapíkatým celerem
2 ks steak z hovězí svíčkové (á 200 g), 200 g řapíkatý celer, 1 ks zralé mango, 1 ks srdíčko hlávkového salátu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce oleje, 1 lžíce jablečného octa, 1/2 lžičky hrubozrné hořčice, hrubá mořská sůl, cukr, pepř, růžový pepř

Hovězí tatarské azu
¾ kg hovězího masa (plec, falešná svíčková), hovězí vývar, větší cibule, 2 lžíce rajského protlaku, 2 rajčata, 3 lžíce sušených hub (předem máčených), 5 stroužků česneku, sůl, polohrubá mouka, petrželová nať

Hovězí v aspiku Hovězí v aspiku
1 kg hovězího filetu, ½ litru červeného vína, 50 g cibule, ½ lžičky sekaného česneku, 1 bobkový list, 1 lžička masoxu, ½ lžičky tymiánu, 1 svazek petrželky, 200 g mrkve, 2 lžíce oleje, sůl, 3 listy želatiny

Hovězí v šípkové omáčce
½ kg hovězího masa nebo zvěřiny, sůl, celý pepř, 1 větší cibule i[Omáčka]: 2 lžíce sušených šípků, necelý litr vývaru z masoxu, ½ sklenky červeného vína, 2 lžíce octa, šťáva z 1 citronu, 2 lžičky koření Divočina nebo 2 hřebíčky, kousek celé skořice, 1 lžička celého pepře a ½ lžičky nového koření, 1 lžička strouhané citronové kůry, 2 lžíce sádla nebo oleje, 2 lžíce hladké mouky

Hovězí žebírko na roštu
1½ kg hovězích žeber s kostí (v celku), sůl, pepř, 3 stroužky česneku, lžíce olivového oleje, mouka na zaprášení, ½ sklenky červeného vína

Husa pečená s jablky
1 středně velká husa, sůl, 6 jablek, kmín, 1 lžíce mouky

Husa v šouletu
4 porce husy, 100 g slaniny, 1 větší cibule, 200 g krupek, 300 g hrachu, 3-4 stroužky česneku, sůl, pepř

Husí prsa se žampiony
600 g husích prsou, sůl, pepř, 3 lžíce husího sádla, 50 g anglické slaniny, 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, voda nebo vývar, 2 lžíce hladké mouky, 400 g žampionů, olej na smažení, 2 papriky

Chalupářský guláš s liškami
750 g krkovičky, ½ lžičky soli a pepře, 2 cibule, 100 g brambor, 2 lžíce oleje, ¼ litru masového vývaru, 1 bobkový list, 1 kus citronové kůry, špetka nového koření, 50 g prorostlé slaniny, 150 g lišek