Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Finská sekaná pečeně v alobalu
500 g mletého masa, 2 žemle, mléko, 1 vejce, 100 g tvrdého sýra, 1 střední syrová mrkev, 1 větší sterilovaná okurka, 1 cibule, sůl, mletý pepř, zázvor, špetka kari, strouhanka, 1 bílek, máslo

Flambované kuře na slanině
1 kuře (1,2 kg), 250 g oloupané cibule, 1 stroužek česneku, 75 g prorostlé slaniny, 40 g másla, ⅛ litru masového vývaru, ¼ litru červeného vína, 1 lžička soli, pepř, 125 g hub (lišek), 4 lžíce nasekané petrželky, 4 lžíce koňaku

Flambované svíčkové řezy
6 plátků svíčkové, 60 g oleje, 75 g másla, 200 g čerstvých žampionů, 5 lžic Napoleon brandy, sůl, drcený pepř, ½ citronu

Florentské polpety
500 g mletého masa, 100 g uzeného masa, 2 cibule, 2 vejce, sůl, mletý pepř, špetka dobromysli (oregána), špetka drceného rozmarýnu, 2 lžíce mouky, olej na smažení, 50 g másla, 1 mrkev, 1 petrže l, 50 g celeru, bazalka, vývar, 1 dl vína, citrónová šťáva, petrželka

Foršmak
300 g předního hovězího (pupek), 400 g brambor, kelímek kysané smetany, 2 vejce, lžíce strouhanky, větší cibule, 2 lžíce másla, 50 g strouhaného madelandu, lžička sardelové pasty, sůl, pepř

Gaskoňské řezy
6 řezů ze svíčkové, 100 g taveného sýra, 100 g žampionů, 100 g kečupu, 50 g oleje, sklenka červeného vína, 25 g kaparů, 50 g sterilovaných cibulek, sůl, pepř, hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení

Glazované vepřové plecko s růžičkovou kapustou Glazované vepřové plecko s růžičkovou kapustou
800 g vepřového plecka včetně kůže, 1 lžička soli, 4 hřebíčky, 4 malé cibule, 200 g mrkve, 100 g bílé části pórku, 2 lžíce ostřejší hořčice, 1 lžíce koňaku, 1 lžíce medu, 600 g růžičkové kapusty, 2 lžíce másla, 2 rajčata, ⅛ litru smetany

Grilovaná krkovička
1 kg vepřová krkovice, 4 ks vejce, 4 lžíce sojová omáčka, 4 lžíce worcesterová omáčka, 1 lžíce grilovacího speciál koření, 1 lžíce černý mletý pepř, 2 lžíce hořčice, 5 lžíc olej, sůl

Grilované jehněčí kotletky
800 g malých jehněčích kotlet, 2 stroužky česneku, 1 polévková lžíce citronové šťávy, 2 polévkové lříce rostlinného oleje, 1 snítka rozmarýnu, čerstvě mletý pepř, sůl

Grilované korálky
200 g kuřecího masa, 1 vejce, 3 lžíce smetany, sůl, pepř, mletý koriandr, mletá sladká paprika, 12 cherry rajčátek, 12 malých žampionů, 12 šalotek, lístky koriandru

Grilované kotletky
1 kg vepřových kotletek, 1 dl oleje, 1 lžíce grilovacího koření, ½ lžičky česnekové pasty (nebo 3 stroužky utřeného česneku), ½ lžičky pepře, sůl, 3 lžíce piva

Grilované párky v rohlících
200 g párků, 8 rohlíků, 150 g tvrdého sýra (moravský bochník, holandská cihla apod.), 40 g másla, sůl, 4 lžíce kečupu

Guláš labských lodníků
500 g hovézího masa na guláš, 3 lžíce sádla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 sklenka vína, 1 lžička sardelové pasty, 1 větší sterilovaná okurka, ¼ l sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, ½ lžíčky drceného kmínu, špetka tymiánu, sůl, pepř

Guláš s kysanou smetanou Guláš s kysanou smetanou
4 lžíce vepřového sádla, 600 g hovězího masa, 500 g cibule, 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, 2 lžíce sladké papriky, 1 špetka česneku v prášku, ½ lžičky mletého kmínu, ⅛ litru vývaru, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce hladké mouky, ⅜ litru kysané smetany

Guláš ze staré hospody
600 g hovězí kližky, 1 velká cibule, 3 lžíce sádla, 3 rajčata nebo 3 lžíce kečupu či protlaku, ½ litru vývaru z masoxu, sůl, pepř, paprika (i ostřejší), 3 lžíce strouhaného tvrdého chleba

Hlavička
250 g vepřové plece, 250 g uzeného bůčku, 250 g masa z kuřete, 1 chlebíčková veka nebo 5 housek, ½ šálku vývaru z uzeného, hrst nasekaných spařených kopřiv, pažitky nebo petrželky, sůl, pepř, po ½ lžičce muškátového květu a muškátového oříšku, 6 vajec, ½ šálku mléka, sádlo na vymaštění a strouhanka na vysypání pekáče

Hnízda na rajčatech
400 g mletého masa, cibule, sůl, mletý pepř, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky, petrželka, bazalka, 4 vejce natvrdo, máslo, 500 g rajčat, sůl, 50 g strouhaného sýra

Holandské řízky
500 g tučnějšího vepřového masa, 200 g strouhaného sýra, 2 dl mléka, sůl, mletý pepř, mouka, vejce, strouhanka na obalování, olej na smažení

Holštýnský biftek Holštýnský biftek
250 g cibule, 4 lžíce oleje, 4 bifteky po 150 g, ½ lžičky pepře, sůl, 2 lžíce másla

Houbová sekaná
400 g mletého masa, 300 g udušených jemně rozsekaných hub, kmín, 20 g másla, 1-2 vejce, cibule, petrželka, hrst strouhanky, sůl, mletý pepř, mléko, sádlo

Hovězí biftek s ovocem Hovězí biftek s ovocem
4 bifteky ze svíčkové à 150 g, ½ lžičky mletého pepře, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 banány, 4 půlky kompotových broskví, 4 kolečka ananasu, 4 lžičky brusinek, 2 lžíce mandlových lupínků, 1 lžíce hladké mouky, ⅛ litru smetany, 1 lžíce sojové omáčky, ⅛ litru masového vývaru, 50 g prorostlé slaniny

Hovězí Bourgignon
¾ kg hovězího masa (z vysokého boku, či plece), 3 velké cibule, 400 g mrkve, tymián, bobkový list, pepř, 80 g slaniny, 1 litr červeného vína, sůl, 3 lžíce zázvoru, 3 lžíce worcesterové omáčky

Hovězí filet v lístkovém těstě Hovězí filet v lístkovém těstě
300 g zmraženého lístkového těsta, 800 g svíčkové, 2 lžíce oleje, ⅛ litru červeného vína, ⅛ litru masového vývaru, 1 stroužek česneku, 1 lžička soli, tymián, 2 lžíce nasekané petrželky, ½ lžičky černého pepře, hladká mouka na vyválení, 30 g rozpuštěného másla, 1 rozkvedlané vejce

Hovězí guláš s lahůdkovou cibulkou
800 g přední hovězí, 400 g cibule, 100 g vepřové sádlo, sůl, černý pepř, 100 g chléb (asi 2 dny starý), 2 lžíce rajčatový protlak, 1 l silný hovězí vývar, 3 lžíce sladká paprika, celý kmín, 5 stroužků česnek, majoránka, rostlinný olej, červená paprika, červená cibule, lahůdková cibulka

Hovězí kapsa plněná slaninou, cibulí a čerstvým rozmarýnem
500 g hovězího masa, anglická slanina, 2 větší cibule, větvičky čerstvého rozmarýnu, sůl, vegeta