Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Grilované jehněčí kotletky
800 g malých jehněčích kotlet, 2 stroužky česneku, 1 polévková lžíce citronové šťávy, 2 polévkové lříce rostlinného oleje, 1 snítka rozmarýnu, čerstvě mletý pepř, sůl

Jehněčí hřbet s bylinkami Jehněčí hřbet s bylinkami
1,2 kg jehněčího hřbetu, 4 stoužky česneku, 1 lžička soli, trochu pepře, 1 lžička tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička sladké papriky, 4 lžíce oleje, ¼ litru masového vývaru, 500 g cibule, ⅛ litru zakysané smetany

Jehněčí kotletky v kožíšku
1 kg jehněčích kotletek, sůl, pepř, olej i[Na obalení]: 3 vejce, hladká mouka, 3 lžíce mléka, 1 lžička italského nebo provensálského koření (nebo po špetce tymiánu, bazalky, oregana, petrželky, libečku a majoránky), 3 lžíce strouhaných vlaškých ořechů, hrubá strouhanka, tuk na smažení

Jehněčí kýta plněná listovým špenátem a kousky česneku
1,2 kg jehněčí kýty bez kosti, sůl, 50 g česneku, 250 g listového špenátu, pepř

Jehněčí kýta s rozmarýnem Jehněčí kýta s rozmarýnem
1½ kg jehněčí kýty, ½ lžičky tymiánu, ½ lžičky rozmarýnu, 1 lžička soli, pepř, 1 lžička hořčice, 4 lžíce oleje, ¼ litru červeného vína, 250 g rajčat, 100 g cibule, 4 lžíce kysané smetany, 1 lžička solamylu

Jehněčí kýta špikovaná anglickou slaninou a stroužky česneku
1,2 kg jehněčí kýty bez kosti, 200 g anglické slaniny, 1 palička česneku, sůl, pepř

Jehněčí maso na víně
600 g jehněčího masa, 6 lžíc oleje, 40 g másla, 300 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 5 kuliček pepře a nového koření, 1 bobkový list, 1 lžíce octa, 2 dl červeného vína, mouka na zaprášení, voda na podlití, sůl

Jehněčí na bylinkách Jehněčí na bylinkách
2 lžíce olivového oleje, 1 nakrájená malá cibule, 3 prolisované stroužky česneku, jehněčí kýta (asi 1½ kg, vykostěná, zavinutá a svázaná), 1 lžička čili koření, 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 2 nakrájené středně velké červené papriky, 1 hrnek suchém bílého vína, 2 hrnky kuřecího vývaru, ¼ hrnku snítek rozmarýny, ¼ hrnku nakrájené máty

Jehněčí na zelenině
600 g jehněčího masa (nejlépe z kýty), po 1 lžičce nasekaného čerstvého tymiánu a rozmarýnu, 1/5 sklenky citronové šťávy, 8 lžic oleje, 1 paprika, 1 malá cuketa, 1 lilek, 1 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, ¾ sklenky vývaru (může být i z kostky), pů l hrnku (100 g) zakysané smetany, 3 lžičky vinného octa, případně octa balzamikového, sůl, mletý černý pepř, cukr podle chuti

Jehněčí rolka se smetanovou omáčkou Jehněčí rolka se smetanovou omáčkou
800 g jehněčí kýty nebo plece, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, 2 lžíce plnotučné hořčice, ¼ lžičky kari, ¼ litru masového vývaru, ¼ litru bílého vína, 1 cibule, 1 stroužek česneku, svazek zeleniny do polévky, ¼ litru zakysané smetany, 1 lžíce Solamylu

Jehněčí soté na tymiánu s kuskusem a pečenou paprikou
1½ kg jehněčí plece, sůl, pepř, tymián, olivový olej, 3 velké cibule, 1 lžíce dijonské hořčice, 200 ml červeného vína, 4 červené papriky (nejlépe kapie), 1 lžíce balsamikového octa, sůl, 4 stroužky česneku, 2 šálky kuskusu, 1 lžíce másla

Pečená jehněčí kolínka na rozmarýnu s česnekem
4 jehněčí kolínka bez kůže i[Na naložení]: 2 paličky česneku, 2 větvičky čerstvého rozmarýnu, sůl, černý pepř, 2 lžíce olivového oleje

Skotské jehněčí kotletky na grilu
4 očištěné jehněčí kotlety, sůl, drcený zelený pepř, 200 ml olivového oleje, 5 cl skotské whisky, svazek čerstvé máty

Velikonoční jehněčí
¾ kg jehněčích kotletek, sůl, pepř, olej, 3 cibule, hladká mouka na obalení, 1 bobkový list, 1 sklenka vína, ½ lžičky koření Divočina, 1 lžíce hladké mouky na zahuštění