Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Andaluský biftek
4 silnější plátky svíčkové, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 menší lilky, 120 g šunky, 2 lžíce másla, cibule, 100 g rýže, 4 rajčata, lžíce kečupu, několik kapek tabasca

Biftek s vějířovitými bramborami Biftek s vějířovitými bramborami
4 steaky (po 150 g, 2 cm vysoké) z hovězí kýty, 2 + 2 lžíce oleje, ½ lžičky černého pepře, 800 g stejně velkých brambor, 1 lžička soli, ⅛ litru masového vývaru, 2 lžíce másla a strouhanky

Bifteky s česnekovým máslem
4 svíčkové řezy (á 200 g), černý pepř, sůl, 3 lžíce olivového oleje, ⅛ másla, 3 drcené stroužky česneku, 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky

Bifteky s provensálským kořením
4 bifteky ze svíčkové (cca á 200 g), červená, žlutá a zelená paprika, cuketa, cibule, stroužek česneku, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžičky provensálského koření, sůl, pepř, citron, 100 g odpeckovaných černých oliv, 2 lžíce kaparů, 2 lžíce oleje

Boeuf à la mode - hovězí pečeně na víně Boeuf à la mode - hovězí pečeně na víně
800 g hovězí kulaté plece nebo květové špičky, 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, špetka mletého hřebíčku, ¼ lžičky tymiánu, 100 g prorostlé slaniny, 2 oloupané cibule, 1 mrkev, 100 g celeru, ½ krajíce chleba, ¼ litru červeného vína, ⅛ litru šťávy z pečeně, 2 lžíce vinného octa i[Jako obloha]: 250 g malých cibulek, 500 g mrkve

Cikánské ražniči
½ kg mladého hovězího zadního z kýty, 3 velké cibule, 150 g slaniny, sůl, pepř, olej, hořčice, lžička pálivé papriky

Ďábelské roštěnky
4 roštěnky, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2-3 kapie, 4 stroužky česneku, lžička hořčice, rajčatový protlak, trocha vývaru nebo vody, worcesterová omáčka, mletá paprika, drcený černý pepř, sůl, tuk na opékání, tatarská omáčka, křen

Debrecínská svíčková pečínka
1 kg svíčkové nebo roštěnce, 150 g slaniny, 2 cibule, lžíce másla, 150 g žampionů, 5 rajských jablíček (nebo konzerva rajčat loupaných), lžička sladké papriky, ½ lžičky drceného kmínu

Domácí guláš Domácí guláš
600 g hovězího masa, 300 g cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce sladké papriky, 1 bobkový list, ⅜ litru masového vývaru, sůl, pepř, 2 lžíce měkkého másla, 1 lžíce hladké mouky

Dušená hovězí pečeně se sýrem a slaninou Dušená hovězí pečeně se sýrem a slaninou
Svazek polévkové zeleniny, 4 rajčata, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 1 kg hovězí květové špičky, ¼ litru masového vývaru, 1½ lžičky soli, pepř, 1 lžíce sladké papriky, 2 lžičky plnotučné hořčice, 120 g ementálu, 6 tenkých plátků slaniny, ⅛ litru husté kysané smetany

Dušená pečeně na rajčatech Dušená pečeně na rajčatech
1 kg hovězího zadního, 1 lžíce ostřejší hořčice, 1 lžička soli, ½ lžičky černého pepře, 4 lžíce oleje, ¼ litru červeného vína, 3 cibule, 1 stroužek česneku, 1 mrkev, 750 g rajčat, 1 lžíce kečupu

Dušené hovězí po španělsku Dušené hovězí po španělsku
1½ kg zadního hovězího masa, ⅓ hrnku nadrobno nakrájených loupaných mandlí, ⅔ hrnku nadrobno nakrájených zelených oliv bez pecek, 1 lžička mleté skořice, 1 lžíce olivového oleje, 1 hrnek červeného vína, 1 hrnek hovězího vývaru, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl

Dušené roštěnky
¾ kg masa z nízkého roštěnce, 5 zrnek pepře, 4 dkg mouky, 4 dkg loje, 3 dkg másla, 2 větší cibule, šálek kysané smetany, 5 dkg čerstvých hříbků, sůl, mletý pepř

Dvojitá roštěnka (Rumsteak)
4 roštěnky (cca 4 cm silné), vývar, sůl, pepř, 3 lžíce olivového oleje, oříšek másla

Flambované svíčkové řezy
6 plátků svíčkové, 60 g oleje, 75 g másla, 200 g čerstvých žampionů, 5 lžic Napoleon brandy, sůl, drcený pepř, ½ citronu

Foršmak
300 g předního hovězího (pupek), 400 g brambor, kelímek kysané smetany, 2 vejce, lžíce strouhanky, větší cibule, 2 lžíce másla, 50 g strouhaného madelandu, lžička sardelové pasty, sůl, pepř

Gaskoňské řezy
6 řezů ze svíčkové, 100 g taveného sýra, 100 g žampionů, 100 g kečupu, 50 g oleje, sklenka červeného vína, 25 g kaparů, 50 g sterilovaných cibulek, sůl, pepř, hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení

Guláš labských lodníků
500 g hovézího masa na guláš, 3 lžíce sádla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 sklenka vína, 1 lžička sardelové pasty, 1 větší sterilovaná okurka, ¼ l sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, ½ lžíčky drceného kmínu, špetka tymiánu, sůl, pepř

Guláš s kysanou smetanou Guláš s kysanou smetanou
4 lžíce vepřového sádla, 600 g hovězího masa, 500 g cibule, 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, 2 lžíce sladké papriky, 1 špetka česneku v prášku, ½ lžičky mletého kmínu, ⅛ litru vývaru, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce hladké mouky, ⅜ litru kysané smetany

Guláš ze staré hospody
600 g hovězí kližky, 1 velká cibule, 3 lžíce sádla, 3 rajčata nebo 3 lžíce kečupu či protlaku, ½ litru vývaru z masoxu, sůl, pepř, paprika (i ostřejší), 3 lžíce strouhaného tvrdého chleba

Holštýnský biftek Holštýnský biftek
250 g cibule, 4 lžíce oleje, 4 bifteky po 150 g, ½ lžičky pepře, sůl, 2 lžíce másla

Hovězí biftek s ovocem Hovězí biftek s ovocem
4 bifteky ze svíčkové à 150 g, ½ lžičky mletého pepře, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 banány, 4 půlky kompotových broskví, 4 kolečka ananasu, 4 lžičky brusinek, 2 lžíce mandlových lupínků, 1 lžíce hladké mouky, ⅛ litru smetany, 1 lžíce sojové omáčky, ⅛ litru masového vývaru, 50 g prorostlé slaniny

Hovězí Bourgignon
¾ kg hovězího masa (z vysokého boku, či plece), 3 velké cibule, 400 g mrkve, tymián, bobkový list, pepř, 80 g slaniny, 1 litr červeného vína, sůl, 3 lžíce zázvoru, 3 lžíce worcesterové omáčky

Hovězí filet v lístkovém těstě Hovězí filet v lístkovém těstě
300 g zmraženého lístkového těsta, 800 g svíčkové, 2 lžíce oleje, ⅛ litru červeného vína, ⅛ litru masového vývaru, 1 stroužek česneku, 1 lžička soli, tymián, 2 lžíce nasekané petrželky, ½ lžičky černého pepře, hladká mouka na vyválení, 30 g rozpuštěného másla, 1 rozkvedlané vejce

Hovězí guláš s lahůdkovou cibulkou
800 g přední hovězí, 400 g cibule, 100 g vepřové sádlo, sůl, černý pepř, 100 g chléb (asi 2 dny starý), 2 lžíce rajčatový protlak, 1 l silný hovězí vývar, 3 lžíce sladká paprika, celý kmín, 5 stroužků česnek, majoránka, rostlinný olej, červená paprika, červená cibule, lahůdková cibulka