Rady

Kynuté těsto krok za krokem

Všechny suroviny si připravte s předstihem, aby získali pokojovou teplotu. Nezapomeňte vyndat včas vejce z lednice. Pokud droždí nadrobíte do důlku v mouce a rovnou zapracujete do těsta, bude pomaleji kynout a výsledek bude ještě jemnější a křehčí.

Opakované propracování těsta běheme kynutí, tzv. přetužení, dodá kvasinkám potřebný vzduch ke kynutí.

Dobře propracované nelepivé těsto vytvarujte do bochánku, poprašte moukou a přikryjte utěrkou, aby neokoralo. Nechte jej kynout na místě s teplotou kolem 28 °C (bez průvanu), dokud nezdvojnásobí objem. Doba kynutí závisí na teplotě okolí.

Sdílejte s přáteli

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *