Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Rybízová marmeláda
1 kg rybízu, 600 g cukru

Rybízový džem
1 kg rybízu, 700 g cukru

Rybízový kompot I.
3,6 kg rybízu, 1 litr vody, 700 g cukru

Rybízový kompot II.
1 kg rybízu, 700 g cukru

Rybízový rosol
1 litr rybízové šťávy (1½ kg rybízu), 700 g cukru

Rynglový kompot
2,7 kg rynglí, 1 litr vody, 400 g cukru i[Lázeň]: 4 litry vody, 40 g kyseliny citronové

Šípková marmeláda
1 kg šípků, 400 g cukru

Šípkový kompot
4½ kg šípků, 1 litr vody, 600 g cukru

Švestková povidla
švestky, skořice, mletý hřebíček

Švestkový džem
1 švestek, 500 g cukru, 40 g pektinu, 2 g kyseliny citronové nebo 3 lžíce citronové šťávy

Švestkový kompot z loupaných plodů
2,7 kg švestek, 1 litr vody, 300 g cukru i[Lázeň]: 4 litry vody, 40 g kyseliny citronové

Švestkový kompot z neloupaných plodů
2½ kg švestek, 1 litr vody, 300 g cukru

Třešňová marmeláda
1 kg třešní, 500 g cukru, 40 g pektinu, 3 g kyseliny citronové

Třešňový džem
1 kg třešní, 600 g cukru, 40 g pektinu, 3 g kyseliny citronové nebo 4 lžíce citronové šťávy i[Lázeň]: 1 litr vody, 20 g soli

Třešňový kompot
2,6 kg třešní, 1 litr vody, 300 g cukru i[Lázeň]: 4 litry vody, 80 g soli

Višně ve vlastní šťávě
1 kg višní, 1-2 lžíce cukru

Višňová marmeláda
1 kg višní, 600 g cukru, 40 g pektinu

Višňový džem
1 kg višní, 1 kg cukru, 40 g pektinu

Višňový kompot
3,2 kg višní, 1 litr vody, 700 g cukru

Višňový rosol
1 litr višňové šťávy (1½ kg višní), 700 g cukru, 40 g pektinu

Zamrazené ovoce v cukru
1 kg ovoce, 300 g pískového cukru

Zamrazené ovoce v sirupu
1 litr vody, 400-900 g cukru podle kyselosti ovoce, 2 lžíce citronové šťávy, ovoce

Zelí sterilované
2-2½ kg zelí, 200 g cibule, 1 větší jablko i[Nálev]: 2 litry vody, 500 ml 8% octa, 150 g cukru, 1 balíček Deka (100 g), 7 tabletek umělého sladidla

Zmrazené celé houby
houby i[Lázeň]: 1 litr vody, 10 g soli, 5 g kyseliny citronové