Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Jahodový kompot II.
1 kg jahod, 300 g cukru

Jemný kečup
2 kg hodně zralých rajčat, 250 g jablek, 250 g cibule, 1 lžíce soli, 150 g pískového cukru, 1 lžíce celého pepře, 1 lžička nového koření, kousek celé skořice, ocet

Jeřabinkový kompot
3 kg jeřabin, 1 litr vody, 600 g cukru

Kapie s cibulkou
1,3 kg kapií, 1,3 kg malých cibulek i[Nálev]: 2 litry vody, 400 ml 8% octa, 150 g cukru, 1 balíček Deka (100 g), 7 tabletek umělého sladidla i[Lázeň]: 2 litry vody, 20 g kyseliny citronové

Kapie s olejem
2½ kg kapií i[Nálev]: 2 litry vody, 400 ml 8% octa, 150 g cukru, 1 balíček Deka (100 g), 7 tabletek umělého sladidla i[Do každé skleničky]: 1 lžíce oleje, 1 bobkový list, 5 zrnek pepře, 2 zrnka nového koření

Kdoulová marmeláda
1 kg kdoulí, 700 g cukru, 3 g kyseliny citronové

Kdoulový džem
1 kg kdoulí, 800 g cukru, 2 g kyseliny citronové nebo 3 lžíce citronové šťávy

Kdoulový kompot
4 kg kdoulí, 1 litr vody, 500 g cukru, 2-3 g kyseliny citronové i[Lázeň]: 6 litrů vody, 60 g kyseliny citronové

Kdoulový rosol
1 litr kdoulové šťávy (1-1½ kg kdoulí), 700 g cukru

Kečup ze zelených rajčat
2 kg zelených rajčat, 700 g jablek, 150 g cibule, 100 g cukru, 40 g soli, 200 ml 8% octa, 1 lžička celého pepře, 1 lžička hořčičných semínek, 1 lžička nového koření

Kečup ze zralých rajčat I.
2 kg zralých měkkých rajčat, 500 g cibule, 100 g cukru, 30 g soli, 50 ml plnotučné hořčice, 50 ml oleje, 120 ml 8% octa, 2 bobkové listy, 2 lžičky koriandru, 1 lžička fenyklu, ½ lžičky mleté pálivé papriky, ½ lžičky kmínu, ½ lžičky anýzu, ½ lžičky skořice, ½ lžičky zázvoru, ¼ lžičky mletého pepře, ¼ lžičky nového koření, ¼ mletého muškátového oříšku

Kečup ze zralých rajčat II.
2 kg zralých měkkých rajčat, 250 g červených paprik, 250 g jablek, 300 g cibule, 100 g cukru, 30 g soli, 150 ml 8% octa, 1 lžička mleté papriky (může být i pálivá), ½ lžičky mleté skořice, ¼ lžičky mletého hřebíčku

Kompot hruškový míchaný
1,8 kg hrušek, 1-1,3 kg švestek, jeřabin nebo ostružin, 1 litr vody, 200-300 g cukru

Kopr v octě
1 kg mladých lístků kopru i[Nálev]: 250 ml 8% octa, 250 ml vody, 20 g soli

Kopr ve sledkokyselém nálevu
1 kg mladých lístků kopru i[Nálev]: 400 ml vody, 100 ml 8% octa, 40 g pískového cukru, 5 g soli

Kvašené houby ve směsi
1 kg hub (hřiby smrkové, dubové, borové, hnědé, václavky, opěnky, ryzce obecné), 20 g cibule, 40 g soli, mletý pepř dle chuti

Kvašené ryzce
1 kg pravých ryzců, 40 g soli, 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření

Kvašení palčivých hub
1 kg hub (ryzce pýřivé, peprné a jiné palčivé druhy hub), 1 litr vody, 70 g soli, 20 g cukru, 1 lžička kyselého odstředěného mléka

Květák s cibulkami a kapií
800 g květáku, 800 g malých cibulek, 800 g kapie i[Nálev]: 2 litry vody, 400 ml octa, 1 sáček Pikantu (200 g), 10 tablet umělého sladidla, ½ sáčku kyseliny sorbové i[Lázeň]: 2½ litru vody, 25 g soli, 1 lžička kyseliny citronové

Květák ve sladkokyselém nálevu
2½ kg květáku i[Nálev]: 2 litry vody, 400 ml octa, 150 g cukru, 1 sáček Deka (100 g), 7 tabletek umělého sladidla i[Lázeň]: 4 litry vody, 40 g kyseliny citronové

Kysané zelí
2 kg zelí, 100 g cibule, 1 kyselejší jablko, 40 g soli, 20 g cukru, 1 lžička kmínu

Lahůdková kukuřice
2,8 kg malých kukuřičných klasů (do 10 cm), 300 g cibule i[Nálev]: 2 litry vody, 300 ml 8% octa, 150 g cukru, 50 g soli, 1 lžička celého pepře, 1 lžička celého nového koření, 3 bobkové listy i[Lázeň]: 4 litry vody, 40 g soli

Lahůdková rajčinová paprika
2½ kg masitých červených paprik, 500 g cibule i[Nálev]: 2 litry vody, 400 ml 8% octa, 150 g cukru, 1 balíček Deka (100 g), 7 tabletek umělého sladidla

Malinová marmeláda
1 kg malin, 600 g cukru, 40 g pektinu, 3 g kyseliny citronové

Malinový džem
1 kg malin, 600 g cukru, 40 g pektinu, 2 g kyseliny citronové nebo 3 lžíce citronové šťávy