Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Čalamáda II.
2½ kg bílého zelí, 1 kg paprik, 500 g cibule, 500 g mrkve, 300-500 g cukru, 500 ml 8% octa, 500 ml oleje, 1 balíček Deka (100 g), několik feferonek

Čalamáda sterilovaná I.
1 kg cibule, 1 kg okurek, 1 kg paprik, 1 kg bílého zelí, 300 ml vody, 300 ml 8% octa, 200 ml oleje, 100 g cukru, 50 g soli

Červená řepa s křenem
3½ kg červené řepy, 300 g křenu, 1 lžička fenyklu i[Nálev]: 2 litry vody, 400 ml 8% octa, 100 g cukru, 1 balíček Deka (100 g), 7 tabletek umělého sladidla

Červená řepa se zelím
1 kg červené řepy, 1 kg bílého hlávkového zelí, 200 g cibule, 400 ml 8% octa, 600 ml vody, 100 g cukru, 40 g soli

Červené zelí s křenem
3 kg červeného zelí, 150 g cibule, 100 ml oleje, 300 ml 8% octa, 300 g cukru, 1 balíček Deka (100 g), 100 g křenu

Česnek v oleji
60 stroužků česneku, 1 litr jakostního oleje, 1 červená feferonka

Česnek v pikantním nálevu
50 stroužků česneku i[Nálev]: 400 ml bílého vína, 200 ml vody, 200 ml 8% octa, 100 g pískového cukru, 10 g soli i[Do každé skleničky]: 1 lžička oleje, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 3 hřebíčky, 1 malá feferonka

Dýňový kompot
1 kg dýně, 500 ml vinného octa, 500 ml vody, 600 g cukru, 1 citron, 1 pomeranč

Fazolky ve sladkokyselém nálevu
2½ kg malých čerstvých fazolek i[Nálev]: 2 litry vody, 300 ml 8% octa, 100 g cukru, 1 balíček Deka (100 g), 7 tabletek umělého sladidla

Houbový kečup
2 kg hub (alespoň část ostřejších hub - lišky, ryzce, holubinky), 250 g cibule, 100 g soli, 500 ml 8% octa, 1 lžička nového koření, 1 lžička celého pepře, ½ lžičky zázvoru, ½ lžičky hřebíčku, ¼ lžičky muškátového květu, ¼ lžičky skořice

Hrášek
2½ kg zeleného hrášku i[Nálev]: 2 litry vody, 300 ml 8% octa, 100 g cukru, 1 balíček Deka (100 g), 7 tabletek umělého sladidla

Hroznový kompot
2½-2,8 kg hroznů, 1 litr vody, 200-300 g cukru

Hroznový rosol
1 litr hroznové šťávy (1,3 kg hroznů), 400 g cukru, 40 g pektinu

Hrušková povidla
1 kg hrušek, 250 g cukru

Hrušková rozvárka s jablky
1 kg hrušek, 250 g jablek, 200 g cukru, 30 ml 8% octa

Hruškový kompot
3,5 kg hrušek, 1 litr vody, 300 g cukru, špetka kyseliny citronové i[Lázeň]: 5 litrů vody, 50 g kyseliny citronové

Jablečná marmeláda
1 kg jablek, 500 g cukru

Jablková povidla
1 kg jablek, 300 g cukru, 40 ml 8% octa

Jablkový džem s pomerančovou příchutí
1 kg jablek, 300 g cukru, 1 pomeranč, ½ citronu

Jablkový kompot
3,8-4 kg jablek, 1 litr vody, 200-300 g cukru i[Lázeň]: 5 litrů vody, 50 g kyseliny citronové

Jablkový rosol
1 litr jablečné šťávy (1,7 kg jablek), 400 g cukru

Jahodová marmeláda
1 kg jahod, 600 g cukru, 40 g pektinu, 2 g kyseliny citronové

Jahodový džem
1 kg jahod, 600 g cukru, 40 g pektinu, 2 g kyseliny citronové nebo 3 lžíce citronové šťávy

Jahodový kompot I.
1 kg jahod, 150-200 g cukru