Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Brukev kvašená
1 kg brukve, 20 g soli, 20 g cukru, 1 lžíce kopru

Kvašené houby ve směsi
1 kg hub (hřiby smrkové, dubové, borové, hnědé, václavky, opěnky, ryzce obecné), 20 g cibule, 40 g soli, mletý pepř dle chuti

Kvašené ryzce
1 kg pravých ryzců, 40 g soli, 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření

Kvašení palčivých hub
1 kg hub (ryzce pýřivé, peprné a jiné palčivé druhy hub), 1 litr vody, 70 g soli, 20 g cukru, 1 lžička kyselého odstředěného mléka

Kysané zelí
2 kg zelí, 100 g cibule, 1 kyselejší jablko, 40 g soli, 20 g cukru, 1 lžička kmínu

Mrkev kvašená
1 kg mrkve, 100 g cibule, 30 g soli, 20 g cukru, 1 lžička tymiánu

Okurky kvašené
1 litr vody, 60 g soli, 10 mi 8% octa, kopr, větší okurky