Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Houbový kečup
2 kg hub (alespoň část ostřejších hub - lišky, ryzce, holubinky), 250 g cibule, 100 g soli, 500 ml 8% octa, 1 lžička nového koření, 1 lžička celého pepře, ½ lžičky zázvoru, ½ lžičky hřebíčku, ¼ lžičky muškátového květu, ¼ lžičky skořice

Jemný kečup
2 kg hodně zralých rajčat, 250 g jablek, 250 g cibule, 1 lžíce soli, 150 g pískového cukru, 1 lžíce celého pepře, 1 lžička nového koření, kousek celé skořice, ocet

Kečup ze zelených rajčat
2 kg zelených rajčat, 700 g jablek, 150 g cibule, 100 g cukru, 40 g soli, 200 ml 8% octa, 1 lžička celého pepře, 1 lžička hořčičných semínek, 1 lžička nového koření

Kečup ze zralých rajčat I.
2 kg zralých měkkých rajčat, 500 g cibule, 100 g cukru, 30 g soli, 50 ml plnotučné hořčice, 50 ml oleje, 120 ml 8% octa, 2 bobkové listy, 2 lžičky koriandru, 1 lžička fenyklu, ½ lžičky mleté pálivé papriky, ½ lžičky kmínu, ½ lžičky anýzu, ½ lžičky skořice, ½ lžičky zázvoru, ¼ lžičky mletého pepře, ¼ lžičky nového koření, ¼ mletého muškátového oříšku

Kečup ze zralých rajčat II.
2 kg zralých měkkých rajčat, 250 g červených paprik, 250 g jablek, 300 g cibule, 100 g cukru, 30 g soli, 150 ml 8% octa, 1 lžička mleté papriky (může být i pálivá), ½ lžičky mleté skořice, ¼ lžičky mletého hřebíčku