Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Anglický pomerančový džem
1 kg pomerančů, 1,8 kg cukru, 2 citrony, 1½ litru vody

Angreštová marmeláda
1 kg angreštu, 500 g cukru

Angreštový džem
1 kg angreštu, 500 g cukru

Bezinková marmeláda
1 kg bezinek, 500 g cukru, 40 g pektinu, 2 g kyseliny citronové

Bezinkový džem s ostružinami
500 g bezinek, 500 g ostružin, 600 g cukru, 40 g pektinu, 3 g kyseliny citronové nebo 4 lžíce citronové šťávy

Borůvková marmeláda
1 kg borůvek, 400 g cukru, 40 g pektinu, 3 g kyseliny citronové

Borůvkový džem
1 kg borůvek, 500 g cukru, 40 g pektinu, 3 g kyseliny citronové nebo 4 lžíce citronové šťávy

Broskvový džem
1 kg broskví, 500 g cukru, 40 g pektinu, 2 g kyseliny citronové nebo 3 lžíce citronové šťávy i[Lázeň]: 1 litr vody, 10 g kyseliny citronové

Jablečná marmeláda
1 kg jablek, 500 g cukru

Jablkový džem s pomerančovou příchutí
1 kg jablek, 300 g cukru, 1 pomeranč, ½ citronu

Jahodová marmeláda
1 kg jahod, 600 g cukru, 40 g pektinu, 2 g kyseliny citronové

Jahodový džem
1 kg jahod, 600 g cukru, 40 g pektinu, 2 g kyseliny citronové nebo 3 lžíce citronové šťávy

Kdoulová marmeláda
1 kg kdoulí, 700 g cukru, 3 g kyseliny citronové

Kdoulový džem
1 kg kdoulí, 800 g cukru, 2 g kyseliny citronové nebo 3 lžíce citronové šťávy

Malinová marmeláda
1 kg malin, 600 g cukru, 40 g pektinu, 3 g kyseliny citronové

Malinový džem
1 kg malin, 600 g cukru, 40 g pektinu, 2 g kyseliny citronové nebo 3 lžíce citronové šťávy

Marmeláda z angreštu a černého rybízu
1 kg angreštu, 300 g černého rybízu, 700 g cukru

Marmeláda z černého rybízu
1 kg černého rybízu, 600 g cukru

Meruňková marmeláda
1 kg meruněk, 400 g cukru, 40 g pektinu, 1 g kyseliny citronové

Meruňkový džem
1 kg meruněk, 600 g cukru, 40 g pektinu i[Lázeň]: 1 litr vody, 10 g kyseliny citronové

Ostružino-jablečný džem
500 g ostružin, 500 g lehce nedozrálých jablek, 600 g cukru, 2 g kyseliny citronové nebo 3 lžíce citronové šťávy

Ostružinová marmeláda
1 kg ostružin, 600 g cukru, 40 g pektinu, 2 g kyseliny citronové

Pikantní pomerančový džem
2 kg pomeranče, 800 g cukr, 0,5 l voda, 1 ks vanilkový lusk, 1 bal želatina, špetka chilli

Reveňový džem s ananasem
1 kg reveně, 600 g cukru, 1 konzerva ananasového kompotu (425 g), hrst vlašských ořechů