Kuchařka

Internetová kuchařka

Sekce
Recepty

Brynzové halušky
1 balíček bramborového těsta v prášku, sůl, 4 lžíce sádla, 250 g brynzy, 100 g slaniny

Chlupaté knedlíky
3 žemle z předešlého dne, 3 brambory, 3 lžičky hrubé mouky, 1 vejce, sůl

Noky s omáčkou z oregana
½ kg moučnatých brambor, 30 g másla, 150 g hladké mouky, 1 vejce, 1 dcl olivového oleje, 2 stroužky česneku, hrst posekaného čerstvého oregana, nastrouhaný parmezán, sůl, pepř

Slaninové knedlíky s houbami
200 g očištěných hub, 120 g slaniny, 6-8 žemlí, 60 g sádla, 1 menší cibule, 4 lžíce hrubé mouky, 2 vejce, strouhanka na zahuštění, 2 dl mléka, pepř, sůl, petrželka

Špenátové knedlíky s uzeným masem
300 g uzeného vepřového masa, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce sádla, bobkový list, nové koření, celý pepř i[Knedlíky]: 800 g ve slupce uvařených brambor, 350 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 lžička soli, 1 sáček zmrazeného porcovaného špenátu (kostičky), mouka na vá l

Zapékané špenátové noky
500 g listového špenátu, 2 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1 lžíce vegety, sůl, 200 g šunky, 200 g nivy, 200 ml smetany (33%), červený pepř, 1 karotka, svazeček pažitky, tuk na vymazání formy