Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Houbové škvarky
500 g čerstvých holubinek nebo čirůvek, 60 g tuku, kmín, sůl

Houbový bramborák
300 g čerstvých hub (jednotlivé druhy i směs), 500 g brambor, 40 g hladké mouky, 1 vejce, sůl, 80 g tuku na smažení

Houbový mozeček
500 g čerstvých hub, 1 cibule, 1 lžíce tuku, 2 vejce, pepř a sůl

Houbový svítek
500 g čerstvých hub (místo nich můžeme použít asi 100 g sušených hub), 70 g másla, 2 vejce, 2 strouhané a mlékem polité rohlíky, trochu muškátového květu, citrónová kůra, sůl

Houby jako ovar
800 g čerstvých hub (různé druhy pevnější konzistence, např. pravé hřiby, křemenáče, hřiby koloděje a kováře, čirůvky, hlívy, žampiony i pevné druhy holubinek), 1-2 cibule, 2-3 lžíce hořčice, 1 jablko, kousek křenu, sůl

Houby na paprice
600 g očištěných hub, 60 g másla, 1 cibule, vývar nebo masox, 40 g hladké mouky, ¼ l kysané smetany, 20 g mleté papriky, sůl, kmín, česnek

Hubník - vánoční pokrm z Podkrkonoší
6 oschlých housek nebo žemlí, 60 g sušených hub, 60 g krupice, 3 vejce, šálek mléka, sůl, pepř, 2-3 stroužky česneku, 3-4 lžíce tuku (sádla nebo oleje)