Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Bedly po lesnicku
10 bede l, 6 stroužků česneku, sůl, trochu oleje, drcený kmín, tuk i[Těstíčko]: 2 vejce, 5 lžic piva, 4 až 5 lžic hladké mouky, sůl, strouhanka

Brynzové žampiony
400 g žampionů, 150 g uzeného bůčku, 200 g brynzy, 2 celá vejce, 2 zelené cibulky, pepř, sůl, ½ kelímku zakysané smetany, 1 stroužek namačkaného česneku, zelené papriky

Houbové škvarky
500 g čerstvých holubinek nebo čirůvek, 60 g tuku, kmín, sůl

Houbový bramborák
300 g čerstvých hub (jednotlivé druhy i směs), 500 g brambor, 40 g hladké mouky, 1 vejce, sůl, 80 g tuku na smažení

Houbový mozeček
500 g čerstvých hub, 1 cibule, 1 lžíce tuku, 2 vejce, pepř a sůl

Houbový svítek
500 g čerstvých hub (místo nich můžeme použít asi 100 g sušených hub), 70 g másla, 2 vejce, 2 strouhané a mlékem polité rohlíky, trochu muškátového květu, citrónová kůra, sůl

Houby jako ovar
800 g čerstvých hub (různé druhy pevnější konzistence, např. pravé hřiby, křemenáče, hřiby koloděje a kováře, čirůvky, hlívy, žampiony i pevné druhy holubinek), 1-2 cibule, 2-3 lžíce hořčice, 1 jablko, kousek křenu, sůl

Houby na paprice
600 g očištěných hub, 60 g másla, 1 cibule, vývar nebo masox, 40 g hladké mouky, ¼ l kysané smetany, 20 g mleté papriky, sůl, kmín, česnek

Hřiby nakyselo
500 g hřibů, 60 g cibule, 40 g tuku, 40 g hladké nebo polohrubé mouky, 2 dl kysané smetany, kmín, sůl

Hubník - vánoční pokrm z Podkrkonoší
6 oschlých housek nebo žemlí, 60 g sušených hub, 60 g krupice, 3 vejce, šálek mléka, sůl, pepř, 2-3 stroužky česneku, 3-4 lžíce tuku (sádla nebo oleje)

Jihočeský hubník Jihočeský hubník
10 brambor, 2 hrsti sušených hub, 1 velká cibule, 1 lžíce tuku, sůl, pepř, kmín, zelená petrže l, 2½ dl mléka, 3 vejce, málo, tuk a strouhanka na vymazání pekáčku

Žampionový guláš s rýží
240 g rýže, 600 g žampionů, cibule, sádlo nebo olej, mletá paprika, pepř, sůl, kmín, česnek