Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Bramborový šašlik s rajčatovou omáčkou
16 malých brambor vařených ve šlupce, 1 cuketa, 6 cibulí, 2 papriky, sůl, hrubě mletý barevný pepř, mletá paprika, ½ lžičky tymiánu, 6 lžic olivového oleje, 1 stroužek česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 konzerva krájených rajčat (400 g), 125 ml červeného vína, 1 lžíce cukru, kopr na ozdobu

Brambory plněné zeleninou a sýrem
8 velkých brambor uvařených ve slupce, 1 cuketa, 1 lilek, 400 g rajčat (konzervovaných), stroužek česneku, 1 lžička provensálských bylinek, sůl, pepř, 100 g eidamu, 16 čerstvých oliv

Indické brambory
450 g krájených brambor se slupkou, 150 ml zeleninového vývaru, 700 g sekaného špenátu, 1 sekaná chilli paprička, 1 nakrájená cibule, 2 lisované stroužky česneku, 4 lžíce bílého jogurtu, sůl, ½ lžičky semen koriandru, 1 lžička římského kmínu, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 lžičky kardamomu, stouhaný čerstvý zázvor (špalíček cca 1 cm)

Karamelizované nové brambory
700 g malých brambor se slupkou, 4 lžíce hnědého cukru, 6 lžic másla, 1 lžíce pomerančové šťávy, 1 lžíce sekané petrželky, sůl, pepř, hoblinky pomerančové kůry na ozdobu

Nové brambory nakyselo
1 kg brambor, 80 g másla, 150 g čerstvých hub, 30 g hrubé mouky, 2 cibule, ½ bobkového listu, kmín, sůl, ½ litru kyselé smetany, 3 natvrdo vařená vejce, 1 lžíce sekaného kopru, 1 lžíce octa

Nové brambory s tvarohem a máslem
1500 g nových brambor, 250 g tvarohu, 100 g másla, sůl

Nové brambory se sýrovou omáčkou
1 kg brambor, 2 vejce uvařená natvrdo, 40 g másla, 30 g hladké mouky, ½ litru sladké smetany, 100 g tvrdého sýra, sůl, petrželová nať

Nové brambory v pikantní omáčce s vejci
1 kg brambor, 80 g slaniny, 40 g hladké mouky, 0,2 litru kyselé smetany, 400 g kysaného nebo sterilovaného zelí s nálevem, 4 vejce, 30 g másla, ½ bobkového listu, sůl

Nové brambory vařené
1 kg brambor, sůl, kmín, petrželová nať nebo pažitka, 100 g másla

Nové brambory zapékané v alobalu
800 g nových brambor, 100 g slaniny, 100 g uzeniny, 1-2 cibule, 200 g sýra (eidam, gouda), 60 g másla, sůl, pepř, 4 větší pláty alobalu, olej na vymazání alobalu

Obalované brambory
3 velké brambory se slupkou nakrájené na silné plátky, 16 lžic strouhanky, 8 lžic strouhaného parmazánu, 1½ lžičky chilli koření, 2 vejce, olej na smažení, chilli koření na posypání (lze vynechat)

Pečené brambory s česnekem a rozmarýnem
200 g mladých brambor, 5 stroužků česneku, větvička rozmarýnu, sůl, olivový olej

Pečené brambory s omáčkou mojo Pečené brambory s omáčkou mojo
18 malých nových brambor, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžičky soli i[Omáčka]: 2 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, 1 lžička mleté sladké papriky, ⅓ hrnku olivového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, 1 lžíce horké vody

Zapečené brambory se špenátem
500 g brambor vařených ve slupce (z předchozího dne), 2 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce másla, 400 g listového špenátu, sůl, pepř, 150 g strouhaného ementálu, 100 g rozdrobeného ovčího sýra, 300 ml smetany